Follow your curiosity/interest/passion with integrity and without expectations

Bashar channeled by Darryl Anka, Abraham channeled by Esther Hicks and Bentinho Massaro all seem to agree with each other on this point. If you want to expand your consciousnesses, then the best way to go about that is to follow your own curiosity, interest, excitement and passion.

De uitleg waarom is simpele natuurkunde aldus Bashar. Alle materie in ons fysieke universum, inclusief ons menselijk lichaam en verstand, bestaat uit energie en dus bepaalde frequenties (elektromagnetische golven). Onze fysieke realiteit lijkt vast te zijn omdat dit zo door onze zintuigen wordt geïnterpreteerd, maar daarachter zitten nog steeds de frequenties van alle zaken die wij in de fysieke realiteit waarnemen. Zo nemen wij bepaalde frequenties met onze ogen waar als licht, andere met onze oren als geluid etc.

Volg je passie

follow-your-heart-3Waarom wij nieuwsgierig worden naar, geïnteresseerd raken in en/of gepassioneerd worden over bepaalde zaken, personen etc., komt voort uit het feit dat die zaken en personen op frequentieniveau gedeeltelijk met onszelf resoneren.

De resonantie van frequentie tussen jezelf en zaken die met je resoneren wordt in het fysieke universum “vertaald” als een sterk gevoel van nieuwsgierigheid, interesse en/of passie. Het gevoel van passie is letterlijk de fysieke vertaling van resonerende frequenties met jezelf. Waar mensen gepassioneerd door raken is dan ook zeer divers en afhankelijk van de frequentie van iedere persoon zelf op het moment.

Door je nieuwsgierigheid, interesses en/of je passies te leren herkennen, te respecteren en te volgen, en dus je resonerende frequenties op te zoeken, te verkennen en daarin op te gaan, word je letterlijk meer van jezelf.

Je nieuwsgierigheid, interesse en/of passie volgen is dus het beste dat je kunt doen omdat je dan meer van jezelf wordt, het is de gemakkelijkste en meest plezierige methode om je bewustzijn te vergroten, om te groeien.

Met integriteit

0d3bfb9004d2d5fbca8e714c2024dc2cDat je het met integriteit moet doen, is letterlijk logisch. Veel mensen hebben een geloofssysteem voor zichzelf ontwikkeld, vol met definities over wat wel en niet kan en wat wel en niet hoort in de fysieke realiteit die ze beleven. Dit geloofs- en definitiesysteem is opgebouwd in mensen hun hoofd. Hoewel je op frequentieniveau je passies kunt herkennen met je hart, is het belangrijk je geloofs- en definitiesysteem van de fysieke realiteit in je hoofd er wel mee in samenspraak te laten zijn.

Als je zaken doet die niet overeenkomen met je geloofs- en definitiesysteem dan breek je met je eigen integriteit omdat je dan je hart volgt, maar het in tegenspraak is met je hoofd. Die disharmonie binnen jezelf tussen hoofd en hart is schadelijk.

Wat belangrijk is, is om op zoek te gaan naar zaken waar het schuurt tussen je geloofs- en definitiesysteem en eventuele passies die je hebt ontdekt zodat je je geloven en definities aan kunt passen zodat je vervolgens binnen je eigen integriteit kunt gaan handelen in het volgen van je passies. Je hart en je hoofd dienen dus samen te werken. Een goede methode om geloven en definities te onderzoeken, te ontmantelen en eventueel aan te passen is o.a. omschreven in het artikel Liefde & Angst.

Het is belangrijk om je hoofd en hart samen te laten werken omdat je hersenen en je ratio je enorm kunnen helpen bij het volgen van je passies vanuit je hart.

En zonder  te volharden in een specifieke uitkomst

no-ideaDan het laatste deel, het niet volharden in een specifieke uitkomst. Volgens Bashar is ons hoofd heel goed in het observeren en registreren van het nu. Het is echter niet zo goed in het voorspellen van de toekomst en het geven van richting aan je leven omdat het niet in staat is resonerende frequenties en dus je passies in het leven te herkennen. Dat is immers waar je hart voor is.

Wat belangrijk is bij het volgen van je hoogste passie, is dat je je niet allemaal dingen in je hoofd gaat halen over waar en hoe het zou moeten lopen en eindigen. Oftewel je moet open staan voor hoe het resultaat eruit kan zien en zelf niet volharden in een specifieke uitkomst wat je hoofd wellicht gelooft dat de beste uitkomst zou zijn. Het kan namelijk heel goed zijn dat je een bepaalde passie hebt die slechts een tussenstap is en je dus via je hart in een richting wordt geleid om daar iets tegen te komen dat je op een heel andere weg zet die je verder helpt op het gebied waar je passie ligt op de lange termijn. Door met je hoofd allemaal eisen aan een uitkomst te stellen blokkeer je die flexibiliteit van het volgen van je passies vanuit je hart.

Daarom is het belangrijk om, als je je passies volgt, dit te doen zonder te volharden in een specifieke uitkomst zodat dat proces optimaal kan blijven functioneren en je hoofd niet in de weg gaat zitten. Je moet als het ware continue open en flexibel blijven in dit proces en dat kan alleen door open te staan voor een resultaat in een algemene richting en niet een specifieke uitkomst in je hoofd te hebben en daarin te volharden dat het er zo uit moet zien.

Hier de toelichting van Bashar.

En hieronder staat de hele formule zoals Bashar die geeft uitgeschreven in het Engels, de Nederlandse vertaling hiervan is te vinden in het losse artikel:
De volledige formule om je interesse, je passie te volgen

“… At any given moment a number of options are available to you of things that you could possibly act on.

13124923_10153500520601301_1724021212032235671_n

Nieuwsgierigheid, interesse en passie is de draad. Volg die draad! 🙂

All you have to do is keep choosing the one that contains more excitement, more passion, than any other.

Act on it to the best of your ability;
taking it as far as you can, ‘till you can’t take it no further;
with absolutely zero insistence on exactly how the outcome should happen.

That’s the whole formula.

When you act on anything that contains more excitement than something else, you are actually aligning with the energy of your true natural self.
That’s how your physical body interprets the energy of your true being; as excitement, passion, love, creativity. That’s what that feeling is. It’s that resonant energy that is your true core being.

So anytime you act on anything that contains more of it than anything else, you are making a commitment to align with that energy. And when you do that — with no insistence on what the outcome should look like — you open up the complete kit of excitement and all the tools in it that can serve you.

Those tools are:

– that it supports you, in any way you need to be supported with your excitement;

– it acts as the driving engine that moves you through life;

– it acts as the organizing principle, that brings the synchronise events in your life that you need at the exactly the right time in exactly the right order;

– it is the path of least resistance, that allows you to experience the flow of life in an effortless way;

– it is the path that connects you to any other expression of excitement — so by following that thread it will lead you to anything else that needs to be expressed as excitement in your life; and,

– it is the reflective mirror that reveals to you anything within your unconscious mind that might be out of alignment with that excitement, so you identify it; integrate it; and, bring that energy back into alignment, so you can expand your excitement, and keep progressing, and keep growing that way.

So the formula of acting on your excitement, to the best of your ability, with no insistence on the outcome, is what will allow the kit to work.
And that’s the formula — and that’s all you need to do to live your life to the fullest; which is the only purpose and mission you actually have in life …”

~ Bashar
Voor de meest recente update: Handout Bashar bij The Formula (lezing van 7 November 2015) 

Na deze filosofie zelf een tijd in de praktijk te hebben toegepast, ben ik zeer enthousiast. Vandaar dat ik het hier deel. Ik ben ook zeer benieuwd wat anderen hiervan vinden en of die hier ideeën en ervaringen bij hebben. Reacties zijn dan ook zeer welkom.

qv2ej

There is only the understanding of the thing that needs to be taught to every child on the planet, and that is the knowledge that every single individual on this planet is already powerful as he or she needs to be to create any reality desired, without having to hurt yourself, or anyone else, to get it. That’s how powerful you are.
~Bashar – Quest for Truth

Aanverwante artikelen en informatie:
-) De volledige formule om je natuurlijke nieuwsgierigheid te volgen
-) Waarom je persoonlijke passie volgen het beste is wat je kunt doen voor het universum!
-) Volg het broodkruimel pad van je innerlijke interesses
-) Handout Bashar bij The Formula (lezing van 7 November 2015)
-) Volg je nieuwsgierigheid, interesse en passie met integriteit en zonder verwachtingen
-) Hoe kom je erachter wat je wil?
-) Bentinho Massaro – leer je leven naar eigen voorkeur te scheppen
-) Bashar – the 5 laws of creation
-) Ho’oponopono – een snelweg via je hart naar innerlijke vrede

CTLdQ27UwAE0lK4

-) Een einde aan de slavernij, stap 1: Liefde & Angst
-) Een einde aan de slavernij, stap 2: Kennis & Onwetendheid
-) Een einde aan de slavernij, stap 3: Soevereiniteit & Verwarring
-) Een einde aan de slavernij, stap 4: Vrijheid & Controle
-) Een einde aan de slavernij, stap 5: Orde & Chaos

Op de hoogte blijven van nieuwe berichten? Like ons op Facebook en/of volg ons op Twitter!
Een nieuw gezichtspunt leren kennen, iets geleerd en/of gelachen? Overweeg een donatie of vrijwillig abonnement.

follow-your-heart

Volg je passie met je hart, hoofd en handen!

 

22 thoughts on “Follow your curiosity/interest/passion with integrity and without expectations

 1. A factor that makes certain it’s completely great happewns when you receive a nice
  moment on Minecraft almost inside the first few
  minutes of playing, like being jumped on by
  way of a creeper. People love Minecraft because of theee simple things, ownership, replayability and simplicity off use.
  The Minecraft creatures are some off the most crucial options thst
  come with the action which make it more interactive, interesting and brimming with challenges.

 2. These fats, along with chemicals, work as pollutants for your body.
  Teeth has to be brushed twice or maybe more times on a daily basis
  for att least two minutes and flossed at least every day.

  We have thhe cloassic tape, you will find the self-adhesive backed photo corner, dry
  picture mounting technique, wett mounting method and spray mounting technique.

 3. Thanks for the marvelous posting! I actually enjoyed reading it,
  you may be a great author.I will make certain to bookmark your blog
  and will eventually come back in the foreseeable future.

  I want to encourage yourself to continue your great work, have a nice morning!

 4. You will surely enjoy playing this intense game which you could fanhtasy andd creativity and also at the same time frame enjoy and relax.
  People loove Minecraft because of three simple things, ownership, replayability and easy use.
  The game has built a life of its very own,
  with merchandise, popular culture references, parodies,
  or evesn a convention of dedicated fans that has been well attended in recnt years.

 5. Thhe simple daily rinse with hydrogen peroxide
  (yes, that inexpensive brown bottle you pick up in the grocery or drug store) is
  getting me to the white smile I want. The condition affects between two and three
  perr cent with the UK population and can havce an effect on the way people think andd feel about themselves, in addition tto
  how you can manage dday by day life. Mainsream medicine is constantly
  on the refuse to acknowledge that diet annd nutritional supplemets cannot only heslp prevent heart
  disase but, in Dr.

 6. For instance, you can mix a really saturnine dim rest a cylinder of ingloorious painting blusher inside their coat box.

  After that yyou have the prospect too get a 3D playlist for others too view.
  Quality, as much as technique and mechanics, prevents dance
  injuries.

 7. Great goods from you, man. I’ve understand your stuff previous to and you’re
  just extremely excellent. I actually like what you have acquired
  here, really like what you are saying and the way in which you say it.
  You make it entertaining and you still take
  care of to keep it wise. I cant wait to read much more from you.
  This is actually a wonderful web site.

 8. Trainees are anticipated to get know-how as well as knowledge in the places from
  molecular and also cell physiology, the field of biology and also
  metabolism, nutritional and also overall biochemistry, and also biostatistics.
  authorities, like the Food and Drug Administration and also A)
  Documentation of local agreements to make sure that people which are malnourished or
  in jeopardy from poor nutrition are delivered a monitoring care strategy that strives to satisfy their full nutritional requirements including actual ailments, specific situations as well as affiliated
  requirements. Tim Johnson on the ABC NewsNow network, A succession of discoveries at some point
  located that something in the fat dissolvable portion from the corn impacted reproduction. authorities, such as the Fda and
  Integrates nutrient biochemistry and biology and metabolism into a structure of dietary examination as
  well as dietary intervention. Tim Johnson on the ABC NewsNow system, Service providers guarantee that systems reside in place for folks handling their personal fabricated
  nourishment help and/or their carers to become trained
  to handle their health and nutrition distribution system and also observe their health and wellbeing and also informed how to talk to a
  professional to give critical suggestions and also support
  when required.

Leave a Reply

Your email address will not be published.